ETUSIVULLE
KEIKKAKALENTERI
MYYMÄLÄ

Valokuvia, joita on lupa käyttää tiedotus-, pressi- ym materiaalina:

JPP (kuva Mats Vuorenjuuri)), klikkaa
Pentti Rasinkangas (kuva Isla Rasinkangas), klikkaa

UUSI CD

JPP & Pentti Rasinkangas: On maailma hiljaa HUTICD 11, EAN: 6419611000158, Hinta kaupassa 15.95 €

JPP on legenda suomalaisessa kansanmusiikissa. Yhtyeen juuret ovat pelimannimusiikissa, mutta vuosien varrella se on kehittynyt omaa suuntaansa ja voisipa sanoa, että se on luonut oman tyylilajin. JPP on sävellyksillään, sovituksillaan ja soittotaidollaan kohonnut pohjoismaiden tunnetuimpien kansanmusiikkiyhtyeiden joukkoon. Yhtyeen pääsoinnin muodostavat lukuisat viulut, joita säestää tavallisesti harmooni ja kontrabasso. Tällä äänitteellä säestysryhmänä toimivat flyygeli, kontrabasso ja kitara, ja nehän juoksevat villeinä ja vapaina kuin keväinen puro.
Pentti Rasinkangas on arvostettu lastenlaulujen ja laulelmien tekijä. Tämän levyn laulut ovat hivenen rouheampia – ja yhtä aikaa runollisia. Lastenmusiikin ohella Rasinkangas on koko ajan tehnyt myös ”aikuisten musiikkia”, laulelmia ja etnomusiikkia mm. trubaduurina ja Ohilyönti-orkesterin kanssa. Tämän äänitteen kappaleet ovat pohjimmiltaan folk- tai folkrock-laulelmia. Ne ovat Pentti Rasinkankaan tekemiä, paitsi yksi sävellys on Arto Järvelän ja yksi sanoitus Isla Rasinkankaan. Laulut ovat elämänmenoa ja ympäristöä tarkkailevia, lempeitä, hurjia tai humoristisia .
Mielikuvitusrikkaita sovituksia ovat tehneet kapellimestari ja taiteellinen tuottaja Timo Alakotila sekä Arto Järvelä. Timo Alakotilan yhdeksän sovitusta ovat hakeneet polttoainetta kansanmusiikin lisäksi laajasti eri genreistä: maailmanmusiikista, jatsista, modernista taidemusiikista ja vanhasta tangoperinteestä. Arto Järvelän kaksi sovitusta ovat pelimannimusiikkia parhaimmillaan.
JPP & Pentti Rasinkangas –kokoonpanon kaksi ensimmäistä esiintymistä tapahtui vuonna 1997 Kaustisella ja nyt, 14.7.2017, on vuorossa yhtyeen kolmas konsertti. Esitykset ovat siis ajan kanssa kypsytettyjä – ei mitään pikaruokaa! Äänite on täynnä yllätyksiä, elämänmakuisia yllätyksiä.

JPP is a legend in finnish folkmusic. The roots are in traditional fiddlemusic, but the musicians playing skills and the complicated arrangements have made the group one of the most famous folkmusic groups in the Nordic Countries. Pentti Rasinkangas is a talented singer-songwriter. His genre is mostly ”folk”. But in this cd with JPP his songs are accompanied with music that is mixture of folkmusic, world music, jazz and modern art music. Highly recommended!

JPP: Mauno Järvelä (viulu), Arto Järvelä (viulu), Tommi Pyykönen (viulu), Matti Mäkelä (viulu), Esko Järvelä (viulu), Antti Järvelä (kitara), Timo Alakotila (flyygeli) ja Timo Myllykangas (kontrabasso).
Pentti Rasinkangas (laulu)
Vierailijat: Maija Pokela ja Jutta Rahmel (laulustemma )
Tuottaja: Timo Alakotila Äänitys ja miksaus: Jyrki Speedy Saarinen

Contact: Pentti Rasinkangas +358 50 5585599 pentti@huti.fi Timo Alakotila +358 50 5116112 timoalakotila@gmail.com